Dekanka PF UJS dostala odborné uznanie a ocenenie

Dňa 15. apríla 2023 v rámci 28. Celoštátneho stretnutia maďarských pedagógov na Slovensku boli odovzdané ceny Zväzu maďarských pedagógov na Slovensku (SZMPSZ). Cena maďarského pedagóga na Slovensku bola udelená Terézii Strédl, docentke Reformovanej teologickej cirkvi Univerzity J. Selyeho. Ocenenie za činnosť podporujúcu vzdelávanie v maďarskom jazyku na Slovensku obdržala Kinga Horváth, dekanka Pedagogickej fakulty Univerzity J. Selyeho.

Kinga Horváth je dekankou Pedagogickej fakulty UJS od roku 2016. Intenzívne sa venuje efektívnej realizácii a rozvoju vzdelávania maďarských pedagógov na Slovensku a zabezpečeniu budúcich generácií pedagógov maďarskej menšiny na Slovensku. Okrem úspešnej pedagogickej činnosti sa neustále zapája do rôznych národných a medzinárodných projektov, a ako prednášajúca sa aktívne zúčastňuje na vedeckých konferenciách, sympóziách a workshopoch. O jej odborných vedomostiach a vedeckých výsledkoch svedčí aj bohatý zoznam publikácií. Udržiava kontakty s rôznymi domácimi vzdelávacími inštitútmi, školami, cvičnými školami a inými prestížnymi domácimi a zahraničnými inštitúciami. Budovaním pozitívnych vzťahov robí dobré meno Univerzite J. Selyeho, ba zároveň aj šíri a propaguje kultúru pedagogiky maďarskej menšiny na Slovensku.

Môžeme teda konštatovať, že Kinga Horváth vďaka svojej bohatej pedagogickej činnosti je jedným z najvýraznejších osobností podporujúce maďarské školstvo na Slovensku.

Napunk.sk, foto: Cséfalvay Á. András

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.