Projektové podujatie ERASMUS+ s účasťou Experience Workshop

Na našej univerzite sa uskutočnilo päťdňové projektové podujatie v rámci medzinárodného projektu Erasmus+ PUNTE , ktoré organizovali vyučujúci Katedry matematiky Zoltán Fehér a Ladislav Jaruska.

V dňoch 13. – 19. mája 2022 lektori maďarsko-fínskeho Experience Workshop viedli školenie pre študentov predškolskej a elementárnej pedagogiky v rámci medzinárodného projektu PUNTE Poly-UNiverse in Teacher Training Education (2020-1-HU01-KA203-078810).

Riaditeľom spoločnosti Experience Workshop je Kristóf Fenyvesi, vyučujúci a výskumný pracovník Univerzity v Jyväskylä a školenie viedli lektorky centra Experience Workshop v Pécsi (Madarsko), Ildikó Szabó a Judit Mihály.

Cieľom projektu PUNTE je využiť hru, geometrickú stavebnicu Poly-Universe vo vzdelávaní metódou hravého učenia. Študenti sa počas školenia oboznámili s využitím hry Poly-Universe vo vzdelávaní, ktorá im rozšírila odborné vedomosti a obohatila ich o nové skúsenosti.

Pre organizátorov bolo mimoriadnou cťou, že v druhý deň školenia na podujatie zavítal aj tvorca a vynálezca Poly-Universe, maliar János Saxon Szász spolu so Zsuzsou Dárdai. Podujatie navštívila aj prodekanka Katarína Szarka, s ktorou hostia diskutovali aj o možnostiach ďalšej odbornej spolupráce.

Podujatie sa uskutočnilo v rámci projektu PUNTE 2020-1-HU01-KA203-078810, ktorý sa realizuje v rozmedzí rokov 2020-2023, s participáciou Univerzity J. Selyeho a vďaka financovaniu programu Európskej únie Erasmus+.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.