ROZPRÁVKOVÉ PREDPOLUDNIE NA PAMIATKU ANDERSENA

22.03.2019 : 4. rozprávkové predpoludnie v Univerzitnej knižnici pri UJS v Komárne. 2. apríl, deň narodenia veľkého dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena sa od roku 1967 oslavuje ako Medzinárodný deň detských kníh. Z tejto príležitosti sa na Slovensku od roku 2000 usporadúvajú pre deti večerné čítania  s názvom Večer s Andersenom. Cieľom programu je prilákať deti do knižníc, do ríše kníh, aby si knihy obľúbili a čítali  čo najviac. 22. marca tohto roku bolo štvrtýkrát  usporiadané aj v Univerzitnej knižnici  pri UJS v Komárne rozprávkové predpoludnie pre deti predškolského veku k  tejto príležitosti.

Organizátorom podujatia bola Univerzitná knižnica a Katedra predškolskej a elementárnej pedagogiky. Program realizovali poslucháčky druhého ročníka denného štúdia  študijného programu predškolskej a elementárnej pedagogiky pod vedením pedagóga katedry Diany Borbélyovej. Rozprávkového predpoludnia sa zúčastnili deti  Cirkevenej materskej školy Marianum z Komárna, ktoré po príchode sa oboznámili s knižnicou. Ústrednou témou predpoludnia bola rozprávka „Soľ nad zlato“, po ktorej nasledovali dramatické a pohybové hry ako aj dramatizácia rozprávky a bábkové divadlo. Program bol zostavený interaktívne, v ktorom sa deti stali aktívnymi účastníkmi.

Po skončení aktivity nasledovalo malé pohostenie, deti dostali  diplomy a malé darčeky. Program bol veľmi úspešný, nakoľko zaviedol deti do ríše kníh a rozprávok pomocou zážitkového učenia, bábkového divadla  a pomocou zaujímavej maďarskej metódy „Rozprávka  inak“.

 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.