Súťaže

17.11.2017  Študentka 5. ročníka Bc. Szilvia Kincerová (maďarský jazyk – nemecký jazyk) reprezentovala Katedru maďarského jazyka a literatúry UJS PF v nedávnej minulosti až na dvoch významných súťažiach. 10. novembra 2017 sa zúčastnila ako súťažiaca na 18. ročníku súťaže L. Kossutha v rečníckom prejave spojenej s vedeckou konferenciou. Prvá disciplína bola tradične prednes povinného textu. Náročnejšiu disciplínu predstavilo improvizovanie, t z. koncipovanie a prednes rečníckeho prejavu na mieste určenú tému pred obecenstvom. Bc. Szilvia Kincerova vzbudila dobrý dojem a rozširovala dobrú povesť katedry. Cvičný učiteľ bol Szabolcs Simon, PhD.

17.–18. novembra 2017 bola organizovaná Celokarpatská súťaž v pravopise pre študentov univerzít v Egri v organizovaní Ústavu maďarského jazyka a literatúry Univerzity Károlya Eszterházyho. Na súťaži Bc. Szilvia Kincerová obstála, avšak hodnotiteľné umiestnenie v súťaži nedosiahla. Doprovod študentky zabezpečili doktorandského štúdia Szerdi Ilona a Istók Béla. K podujatiu bola pričlenená aj vedecká konferencia. Na nej odzneli teoretické aj praktické príspevky z oblasti z maďarského pravopisu s dôrazom na pravopisné problémy Maďarov, ktorí žijú v jazykovo menšinovom postavení.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.