Koncert zborov Južného Slovenska

10. novembra 2018 sa uskutočnilo podujatie v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Komárne z iniciatívy Regionálneho osvetového strediska v Komárne a Maďarskej spoločnosti priateľov hudby na Slovensku, v rámci Roka zborového spevu, za ktorý je rok 2018 vyhlásený Úniou speváckych zborov a Národným osvetovým centrom s podtitulom „Slovensko, spievaj 2018!“ Na koncerte okrem Ženského speváckeho zboru UJS CANTUS IUVENTUS účinkovali aj Detský spevácky zbor malých a veľkých pri Základnej škole Móra Jókaiho s vyučovacím jazykom maďarským a Mestskom kultúrnom stredisku v Komárne, miešaný zbor GAUDIUM, miešaný spevácky zbor CONCORDIA, DSZ SCHOLA MARIANA pri Cirkevnej spojenej škole Marianum a Spevácky zbor maďarských pedagógov na Slovensku LAJOSA VASSA.

V podaní speváckych zborov zazneli diela domácich skladateľov, ako Németh-Šamorínsky István, Ľudovít Rajter, Eugen Szíjjártó, Ernő Zahovay, Géza Dobi, Alfréd Zemanovský, Zdenko Mikula, Milan Novák, Ivan Hrušovský a Ladislav Burlas. V závere programu vystúpilo spolu viac ako 300 spevákov. Zbory v sprievode Komárňanského komorného orchestra vytvorili nezabudnuteľný kultúrny zážitok.

(Prameň: https://www.ros-komarno.sk/products/koncert-zborov-juzneho-slovenska-10-11-2018/;   https://www.ros-komarno.sk/fotogalerie2/fotogalerie-2018/koncert-zborov-juzneho-slovenska/)

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.