Cenné vedecké vyznamenanie pre poslucháča našej fakulty

07.12.2017 Akademická rada Maďarov na Slovensku (ARMS) každý rok udeľuje ocenenie Fiatal kutatók a szlovákiai magyar tudományosságért pre mladých nadaných maďarských vedcov. Podľa rozhodnutia kuratória v roku 2017 ho dostal v kategórii spoločenské vedy a filozofia doktorand katedry Maďarského jazyka a literatúry Pedagogickej fakulty Univerzity J. Selyeho Patrik L. Baka.  Ocenenie mu bolo pridelené za svoju rozsiahlu vedeckú činnosť.

Dizertačná téma oceneného má názov Maďarský alternatívny historický román. Baka sa okrem hlavnej témy zaoberá aj s inými žánrami populárnej literatúry a s ich potenciálom vo vyučovaní. Od roku 2012 publikuje v rôznych vedeckých časopisoch – ako Opus, Prae, Partitúra, Iskolakultúra, Eruditio–Educatio –, v konferenčných a vedeckých zborníkoch. Jeho monografia s názvom Függőhidak. Fejezetek a kortárs spekulatív fikció irodalmából bola vydaná v roku 2016. Patrik L. Baka je známy aj ako spisovateľ a básnik. Ocenenie Fiatal kutatók a szlovákiai magyar tudományosságért bolo odovzdané 7. decembra 2017 v Šamoríne, na schôdzi ARMS. Pri tejto príležitosti Patrik L. Baka bude mať prednášku s názvom Cesty po ktorých sme neprešli. Alternatívna história a jej potenciál vo vyučovaní.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.